Seksuelle overgrep 3: Hvor henvender man seg?

Det er gjerne to ting du kommer til å oppleve. For det første, blir du svekket/utslitt/nedkjørt av det du har opplevd. For det andre, er det meget mulig at du føler deg skyldig og skamfull. Disse følelsene er helt normale. Prøv å huske at det er den som sitter med makten i forholdet som har skylda. At det var deg det skjedde med var tilfeldig. At det er du som sliter i ettertid, det er noe som følger med overgrep.

Gjør så godt du kan for å få hjelp til å komme deg ut av situasjonen. Noen av ressursene dine er:

1. Foreldrene dine

Jeg tror de fleste foreldre gjerne vil vite om ungen deres har det fælt. Mange ganger holder det å si fra til dem og de sier fra videre. Foreldrene dine kan ringe utvekslingsorganisasjonen, politiet i det landet du er bosatt i og/eller frivillige organisasjoner.

2. Representanten fra utvekslingsorganisasjonen

Representanten din bør få beskjed. Organisasjonen skal umiddelbart fjerne deg fra den farlige situasjonen. Utvekslingsorganisasjonen plikter selv å følge landets lover og skal melde fra om overgrep / mishandling til autoritetene. I tillegg skal de ta vare på deg på best mulig måte. Hvorvidt det vil si å få deg hjem til foreldrene dine så raskt som mulig eller inn i en ny familie blir noe du, familien din og organisasjonen bestemmer sammen.

Om representanten din ikke tar deg på alvor (det skjer dessverre), vil det vanligvis finnes rådgivere eller helsepersonell på skolen som du kan henvende deg til.

3. Politiet

Som sagt, utvekslingsorganisasjonen plikter å melde fra om overgrepene. Foreldrene dine kan også ta kontakt med de lokale myndighetene. De viktigste er at du får en bedre hverdag borte fra overgriperen din.

4. Frivillige organisasjoner som er til for deg


3 tanker om “Seksuelle overgrep 3: Hvor henvender man seg?”

Spørsmål eller kommentarer/Questions or comments

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..