2014: Et lite knippe saker hittil i år

Følgende er en liste over noen av sakene som har kommet inn i år. Jeg kommer ikke til å nevne firma, for noen av disse firmaene driver med alvorlige trusler i dette øyeblikket. Ei heller kommer jeg til å nevne land som eleven oppholder seg i.

 1. Beskyldning: Eleven er psykisk forstyrret og må hjem så fort som mulig. Denne beskyldningen ser det ut som om utvekslingsfirmaene har som favoritt nummer en. Da er det helst vertsfamilien eller den lokale representanten som har gjort forstyrrede ting. Eller representanter har ikke gjort jobben sin i valg av vertsfamilie. Eleven trues med hjemsendelse.
 2. Beskyldning: Eleven er en uoppdragen … (fyll inn adjektivene dere kommer på). Her gjelder som oftest det samme som over. Eleven trues med hjemsendelse.
 3. Religiøst press. Denne er skummel og tipper gjerne over i en eller annen mishandlingssituasjon. Eleven mases på. Eleven beskyldes for synd. Elevens opphav anklages for å være overgripere. Eleven trues med hjemsendelse.
 4. Eleven får ikke lov å gå på skolen av representanten sin. Dette skyldes vanligvis at representanten ikke har sørget for å skaffe en plass til eleven. Eleven trues med hjemsendelse.
 5. Eleven plasseres i et kriminelt og svært farlig område. I dette tilfellet kan vertsfamilien være helt grei eller den er representativ for miljøet. Uansett kan ikke eleven ferdes ute på egen hånd (særlig jenter). Eleven trues med hjemsendelse.
 6. Eleven blir plassert i en «midlertidig» familie som tilfeldigvis er den lokale representantens hjem. Der kan det gjerne bo to, tre, fire andre utvekslingselever. Elevene får ikke egen seng eller et sted de kan gjøre lekser. Eleven trues med hjemsendelse.
 7. Biologiske foreldre må finne eleven nytt hjem fordi selskapet nekter. Eleven trenger nytt hjem av alle de ovennevnte grunnene og flere. Eleven trues med hjemsendelse.
 8. Eleven plasseres hos enkeltperson med dårlig helse. Slekt av denne personen kommer innom for å hjelp og benytter anledningen til å seksuelt trakassere eller misbruke eleven. Eleven prøver å få hjelp av selskapet. Eleven får skylda og trues med å bli sendt hjem.
 9. Eleven plasseres hos fattig familie. Familien ber eleven låne dem penger. Eleven og dens familie nekter. Vertsfamilien anklager eleven for å stjele større sum fra dem. Eleven tros ikke og trues med hjemsendelse.
 10. Eleven og familien dens betaler vertsfamilien penger, selv om de har blitt informert om at de ikke trenger der. I tillegg må eleven betale for egen mat. Når de klager, skjelles de huden full. Så trues de med hjemsendelse.
 11. Eleven er miserabel i hos vertsfamilien. De klager. Familien har lokale som kan ta eleven til seg. Eleven trues med hjemsendelse.

Nå gir jeg meg. Jeg kjenner jeg bare blir altfor deprimert av det her. Noen av disse elevene er norske andre kommer fra andre land. Noen av dem er i USA andre av dem i et stort utvalg av land. Desverre er det mange fler fra i år og dette er bare de som strekker ut hånden etter hjelp.

Ja, de fleste utvekslingselevene har det bra. Men de som har det dårlig opplever alle mulige varianter av dårlig. Og det er derfor jeg gjør det her. Jeg ønsker at utvekslingsselskapet skal gjøre opp for seg, rydde opp i sakene sine og rekkene sine slik at ungdom som ønsker å reise gjennom utvekslingsselskap kan gjøre det på en sikker måte.

Reklamer

2 kommentarer om “2014: Et lite knippe saker hittil i år”

Spørsmål eller kommentarer/Questions or comments

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s