Om meg

Jeg har nå holdt på med denne bloggen i fem år, siden høsten 2012. Det hele startet som en måte å bearbeide våre egne erfaringer. Men så vokste det hele. Etter mye kommunikasjon og samarbeide med CSFES is USA fikk jeg lov til å bruke navnet på arbeidet mitt her i Norge.

I tillegg til denne bloggen driver jeg også blogger for Sverige, Danmark og Finnland. I Finnland har jeg to trofaste damer som mater meg med det de ønsker å sette lys på og skriver det som trengs på finsk. De arbeider også for å opplyse det finske publikum om hva utvekslingsreiser egentlig går ut på. Det er nemlig fort gjort å glemme det så lenge ting går bra.

I de aller fleste tilfellene går utvekslingsreiser bra. De aller fleste har det greit. Noen få har «det beste året i sitt liv» og i den motsatte enden av skalaen er det noen få som har «det verste året av sitt liv».

Utvekslingsorganisasjonene gjør en fabelaktig jobb med å reklamere for seg selv og fremheve bloggere som viser hvor greit det er å være utvekslingselev. Men de ville tjene lite på å dele historiene til dem som har det virkelig ille. Og hvert år er det elever som har det fælt. Noen av dem holder ikke ut konfliktene lenger og gir opp kampen og reiser hjem tidlig. Andre blir sendt hjem tidlig. Hadde enda de som blir sendt hjem tidlig fortjent det hadde det vært så sin sak. Selvfølgelig vil det alltid være noen som bør sendes hjem. For akkurat som det finnes forferdelige vertsfamilier, finnes det også forferdelige utvekslingselever. Men det er utrolig hvor ofte CSFES opplever at eleven sendes hjem på falskt grunnlag. Og de har stort sett ingen å støtte seg på.

Det er disse elevene jeg jobber for. For fem år siden skulle jeg ønske jeg visste om at CSFES fantes. Nå er det jeg som håper at elevene finner fram til meg. Og derfor arbeider jeg jevnt og trutt med å informere, dele erfaringer andre har hatt og bidra når jeg blir kontaktet av utvekslingselever, foreldre eller pressen.

Reklamer

2 tanker om “Om meg”

  1. Min datter skal reise til USA som utvekslingstudent med EF, de har nå i siste time lagt til et valutatillegg på Kr 16.406,- (18% tillegg i totalprisen). på siste faktura). Er dette noe de kan gjøre bare sånn uten videre?? I kontrakten står det at programavgiften blir beregnet ut fra valutakurser pr. 31.01.2015, og frem til den datoen de regner det til 22.05.2015 har faktisk den norske kronen styrket seg mot US dollar. Jeg har påpekt dette overfor EF – men da sier de bare at dette dessverre er en trykkfeil, det skulle visst vært 31.01.2014. Og så viser de selvfølgelig til at de har tatt forbehold om skrivefeil i kontrakten også??? Men hvor i all verden er kvalitetsikringen – datoer er vel ganske viktige i kontrakter?? Er alle andre kontrakter de har sendt ut til utvekslingstudenter i USA for 2015/2016 også feil ?? Jeg er betenkt og har allerede før hun har reist hatt mange dårlige opplevelser med EF – de yter dårlig service, svarer ikke på mailer eller noen ting. Denne siste «glippen» med feildatering på kontrakt har dei imidlertid beklaget – men står likevel fast på sitt at dei skal ha dette valutatillegget fra alle studenter til USA. Som en «kompensasjon» har de tilbydt min datter og endre destinasjon til Storbrittania og få den opprinnelige prisen (uten valutatillegg). De skriver også at vi kan få innbetalt beløp tilbake om vi skriftlig kansellerer programmet innen 15.06.15 eller alternativt få en betalingsplan på den siste fakturaen. Vi fikk dette svaret i går og har ikke mange dagene å tenke oss om på – må vel bare betale dette tillegget, for vår datter vil til USA ikke Storbrittania . Synes det er merkelig at vi får beskjed om alt dette så seint – alle søknadsfrister til videregående skoler osv. er gått ut – så i realiteten så har vel EF sørget for at vi egentlig ikke har noe valg. Er det noen som har erfaringer med EF og kontrakter? og er det noen som har klaget og fått gjennomslag for sine saker?

Spørsmål eller kommentarer/Questions or comments

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Del gjerne utfordringene ved utvekslingslivet

%d bloggere like this: