Om meg

Den 8. oktober 2012 ble min sønn sendt tilbake til Norge av Forte International Education Association i USA. Han reiste bort med Into Education Norway (Mikkels sak). Erfaringene hans åpnet øynene mine for hva som kunne foregå innenfor utvekslingsbransjen.

Like etter at han kom hjem startet jeg denne bloggen. Det hele begynte som et uttrykk for hvor forferdelig jeg syntes verdiene til utvekslingsbusinessen var når ting ikke gikk som de ønsket. Jeg ville vite om vi var alene om slike erfaringer og fant raskt ut at det var vi ikke. Ikke bare elever som reiste til USA hadde vanskelige opplevelser. De vanskelige opplevelsene dukket opp alle steder utvekslingselever dro til.

Etter hvert tok den første familien kontakt med meg og vi jobbet med saken deres. Siden har det blitt flere, men på langt nær så mange som kunne trengt det. Men jeg skjønner godt at folk trenger å vite om jeg er seriøs eller ei.

Nå er jeg en del av den verdensomspennende organisasjonene CSFES. CSFES har hovedkontoret sitt i USA. De hjelper utvekslingselever som reiser til USA. Jeg er den norske avdelingen: CSFES Norway. Alt arbeidet er på frivillig basis.

CSFES Norway arbeider for:

  • å fremme utvekslingselevers interesser i samfunnet.
  • å fungere som et kontaktnettverk for utvekslingselever.
  • å fremme gode forhold for utvekslingselever

Nesten alle utvekslingsbloggene der ute handler om de gode utvekslingsoppholdene. De som har vanskelige opplevelser skriver bare at de ikke kan/burde si noe om hva som har skjedd. Jeg tar veldig gjerne imot erfaringene deres om utfordringene dere har møtt under utvekslingsoppholdet deres og legger dem ut på denne bloggen. Min mailadresse er: margarethesdatter (at) csfes (dot) org

2 tanker på “Om meg”

  1. Min datter skal reise til USA som utvekslingstudent med EF, de har nå i siste time lagt til et valutatillegg på Kr 16.406,- (18% tillegg i totalprisen). på siste faktura). Er dette noe de kan gjøre bare sånn uten videre?? I kontrakten står det at programavgiften blir beregnet ut fra valutakurser pr. 31.01.2015, og frem til den datoen de regner det til 22.05.2015 har faktisk den norske kronen styrket seg mot US dollar. Jeg har påpekt dette overfor EF – men da sier de bare at dette dessverre er en trykkfeil, det skulle visst vært 31.01.2014. Og så viser de selvfølgelig til at de har tatt forbehold om skrivefeil i kontrakten også??? Men hvor i all verden er kvalitetsikringen – datoer er vel ganske viktige i kontrakter?? Er alle andre kontrakter de har sendt ut til utvekslingstudenter i USA for 2015/2016 også feil ?? Jeg er betenkt og har allerede før hun har reist hatt mange dårlige opplevelser med EF – de yter dårlig service, svarer ikke på mailer eller noen ting. Denne siste «glippen» med feildatering på kontrakt har dei imidlertid beklaget – men står likevel fast på sitt at dei skal ha dette valutatillegget fra alle studenter til USA. Som en «kompensasjon» har de tilbydt min datter og endre destinasjon til Storbrittania og få den opprinnelige prisen (uten valutatillegg). De skriver også at vi kan få innbetalt beløp tilbake om vi skriftlig kansellerer programmet innen 15.06.15 eller alternativt få en betalingsplan på den siste fakturaen. Vi fikk dette svaret i går og har ikke mange dagene å tenke oss om på – må vel bare betale dette tillegget, for vår datter vil til USA ikke Storbrittania . Synes det er merkelig at vi får beskjed om alt dette så seint – alle søknadsfrister til videregående skoler osv. er gått ut – så i realiteten så har vel EF sørget for at vi egentlig ikke har noe valg. Er det noen som har erfaringer med EF og kontrakter? og er det noen som har klaget og fått gjennomslag for sine saker?

Spørsmål eller kommentarer/Questions or comments

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

Del gjerne utfordringene ved utvekslingslivet

%d bloggers like this: